miércoles, 8 de febrero de 2012

Defensem la idiosincrasia peatonal del Passeig Marítim de Vinaròs

Des de el nostre partit, vam lamentar profundament l’arbitrària decisió presa per l’alcalde i els seus regidors del PP, de reconvertir el passeig en via de circulació de tràfic rodat, eliminant així tota la possibilitat que el passeig marítim sigui un espai totalment per als vianants.
No ens van servir les excuses que la circulació només era exclusivament per als vehicles autoritzats, perquè a dia d’avui, tots els vinarossencs hem pogut comprovar que hi ha molta més circulació rodada per dalt del passeig que per el pas subterrani, convertint aquest espai en un perill per al peatons.
Pensem que amb aquesta decisió, presa només per fer callar les queixes d’alguns veïns del passeig i del carrer San Pascual es perjudica a totes les persones que gaudeixen del nou passeig. No ens cap cap dubte, que la intenció real d’aquesta mesura, es contrarestar l’èxit del nou passeig i intentar així degradar-ho per tornar-ho a convertir en una zona en que conflueixen cotxes i peatons; amb aquesta mesura es perd tota la qualitat de vida i categoria que aquest nou passieg li ha donat a Vinaròs.
Estavem convençuts que aquestes no serien les úniques actuacions que es farien al passeig i es procurarà per part dels actuals responsables municipals anar degradant-lo per minimitzar la gran obra feta.
En pocs més de sis mesos del seu govern han pintat passos zebres, han posat tot tipus de senyals i fins i tot baranes, tot el que faci falta per protegir als cotxes dels perillosos vianants.
Crèiem que la rotonda enmig del passeig era l’últim, però veiem que són capaços d’això i molt més. perquè amb l’aprovació de la nova ordenança reguladora de les instal.lacions i ocupacions de via pública, permetrà a les terrases dels bars i rstauradors de la façana litoral del passeig marítim instal.lar estructures metàl.liques, la qual cosa influirà negativament en la filosofia peatonal amb la que es va concebir aquesta obra.
El nostre partit, ha votat en contra d’aquesta nova ordenança, perquè per a nosaltres el passeig té que ser una àrea oberta i amb la col.locació d’estructures metàl.liques es redueix l’espai públic. No volem un passeig ple de corralets.
Amb aquesta mesura, el nou equip de govern el que vol aconseguir es destrossar aquesta meravella de passeig que tenim a Vinaròs i que s’ha convertit en un referent per a tot el món.Només esperem que algú dins del PP, pose una mica de seny , perquè del contrari convertiràn el nou passeig marítim (orgullo de la nostra ciutat) en un empastre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario