martes, 11 de octubre de 2011

mesures que proposa el PVI per combatre l'actual situació econòmica

Les mesures que varem aportar per registre d'entrada, són mesures que creim convenients per lluitar contra l'actual crisi econòmica i que afecta d'una manera directa a tota la societat i molt especialment a les entitas públiques, entre elles el nostre Ajuntament. Totes les iniciatives són de caràcter econòmic que, al nostre entendre serviran per economitzar i reactivar l'economia municipal.



1.- Rescatar de la Diputació per a l'any que ve la gestió i cobrament de les contribucions, realitzant la corresponent reorganització del personal existent.

2.- Realització i concrecció de manera exhaustiva, de l'estudi dels impostos, taxes i qualsevol altra contribució que haurà de realitzar la nova empresa de magatzem de gas al nostre municipi.

3.- Realització , concrecció i actualització de manera exhaustiva, de l'estudi dels impostos, taxes i qualsevol altra contribució que hagin de fer grans empreses que ja estan realitzant a la nostra ciutat , activitats empresarials tals com (Autopista, Telefonica, Ono, Jazztel, Gas Natural, Orange, etc...). Incloent en aquest apartat el pagament d'algun tipus de cànon o lloguer a l'Ajuntament , quan alguna d'aquestes empreses estiguin gaudint de locals que eren propietat de l'Ajuntament, que es van cedir per a una altra entitat pública i que ara estan sent explotada per una empresa privada, com per exemple la ITV”.

4.- Seguir endavant amb el projecte del Polígon Industrial dels *Soterranyes. Després d'haver adquirit més d'un milió de metres quadrats i realitzar els projectes , s'ha de procedir a realitzar els següents passos: acabar tots els tràmits necessaris, vendre el projecte a possibles empreses usuàries acudint a fires especialitzades, associacions empresarials etc..., i realitzar la urbanització, encara que sigui per fases. Amb aquesta iniciativa , tan necessària i decisiva per al futur econòmic de la nostra ciutat s'han d'aconseguir d'una banda la localització de noves empresa, trasllat de les existents i per tant creació de llocs de treball, i procedir, amb el cobrament de la venda dels solars industrials urbanitzats, a la devolució del principal del préstec realitzat al Ministeri d'Indústria a partir de la propera legislatura, sense cap tipus de problema .



5.- Realitzar estudi i posar en pràctica amb la major rapidesa , una sèrie d'exempcions i bonificacions fiscals dependents de l'Ajuntament , atractives i potents a les empreses i iniciatives privades d'emprenedors que suposin la creació estable de llocs de treball a la nostra ciutat.

6.- Engegar de manera immediata tots aquells solars de l'aprofitament urbanístic ajudicat, i per tant propietat de l'Ajuntament, dins dels PAIS realitzats o en fase d'execució, per a realització d'habitatges protegits a un preu super-reduït . (S'haurà d'intentar aconseguir, dins de la legislació vigent, que tot el procés d’ajudicación , construcció i finançament, recaigui sobre empreses de la ciutat o instal·lades en la mateixa, per generar llocs de treball i activitat econòmica.

7.- Treure a licitació per l’ajudicación temporal ( 15 a 25 anys) , l'explotació dels pàrquings propietat de l'Ajuntament de la Plaça Sant Antonio, C/Pilar i Passeig Marítim; evitant d'aquesta manera les despeses de manteniment i gestió; així com el cobrament de la taxa d'estacionament. Haurà de fer-se un estudi minuciós per evitar cap despesa per a l'Ajuntament ; així com el manteniment del preu competitiu per al pagament del servei d'aparcament dels usuaris, amb la finalitat de buscar l'equilibri que sigui rendible per a l'empresa ajudicataria i econòmic i competitiu per a l'usuari.

En principi, aquestes són les primeres set propostes que realitzem des del PVI perquè des del propi Ajuntament, intentar i aconseguir un important estalvi pressupostari municipal amb la fi lluitar contra la crisi econòmica actual, sense perjudici d'anar ampliant aquesta relació en els propers mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario