domingo, 25 de septiembre de 2011

AL.LEGACIONS A LA TAXA D’ESCOMBRERIES

El nostre partit el dia 5 de Setembre, va presentar per registre d’entrada al.legacions  va proposar  la suspensió de l’entrada en vigor de la modificació de la taxa juntament amb la modificació dels articles corresponts:

1) La taxa per la recollida d'escombraries per a les famílies es va eliminar l'any 2003 i des de llavors s'ha continuat prestant el servei de recollida de forma ininterrompuda i amb total normalitat, mitjançant la continuació i renovació de l'acord amb la UTE FCC-Fobesa.
2) Durant tots aquests anys el Consistori ha vingut pagant a aquesta empresa de manera regular i sense cap problema fent-ho amb càrrec a les despeses corrents de l'Ajuntament.e
3) La seva eliminació va venir a conseqüència del brutal increment de l'IBI que llavors es va produir amb la qual cosa els ingressos de l'Ajuntament es van veure acrescuts des de llavors en la mateixa proporció i avui es mantenen el mateix nivell.
4) Consideràvem i seguim considerant que, per compensar als contribuents de l'exagerada pujada de la contribució, llavors era el moment per implantar el mateix que tenen molts països del nostre entorn i que amb l'Impost de Béns Immobles es paguin absolutament tots els serveis que rep el ciutadà i no només uns pocs com la despesa en il·luminació.
5) A més pensàvem i seguim pensant que pagant el servei de recollida d'escombraries a través dels ingressos de l'IBI el repartiment de la pressió fiscal cap als ciutadans resulta molt més equitatiu que amb una taxa fixa igualitària per a tots els habitatges ja que, a través de l'IBI els habitatges de major valor cadastral contribueixen més que els habitatges de menys valor.
6) Però resulta encara molt més equitatiu si es té en compte la desproporció de les quotes assignades a locals de negoci, grans superfícies etc. en comparació dels habitatges particulars que són els qui major càrrega reben ja que la baremació de l'antiga taxa que ara es pretén recuperar no és l'adequada

Vull manifestar la nostra disconformitat, en l'aprovació de la nova taxa d'escobreries, perquè malauradament, una altra volta més, s'ha tornat aplicar el rodillo de la majoria absoluta (PP),  s'ha recuperat la taxa que el nostra partit va suprimir l'any 2003 (una promesa del nostre programa electoral). Això només és el principi, ara és la recollida, l'any que vinen  que serà? encara falta possar preu al transport i al tratatge.
Nosaltres, podeu tindre clar que si formesem part del govern, aquesta taxa no s'hagués recuperar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario