martes, 22 de noviembre de 2011

PROPOSTES QUE PRESENTÀ EL PVI PER ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2012

María Dolores Miralles Mir com a portaveu del grup municipal del Partit de Vinaròs Independent; vista la petició realitzada pel Sr Regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Vinaròs D. Ernesto Molins als partits de l'oposició municipal perquè aportin els projectes i / o punts que creguin convenients, per a l'elaboració del pressupost municipal de l'Ajuntament de Vinaròs per a l'exercici 2012; serveixi la present que, a part de reunir-nos per proposar i debatre amb aquest regidor nostres propostes, les hi relacionem en aquesta instància amb registre d'entrada al propi Ajuntament:



BLOC 1 .- INDÚSTRIA I DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC:


1 .- Crear una partida pressupostària per dur a terme la revisió integral del PGOU de la nostra ciutat que tants mals de cap ens està portant. Aquesta partida constarà de dotació suficient per a la seva difusió, publicitat, assessorament, reunions sectorials, etc ... per tal de reestructurar i modificar el nostre PGOU, tant des del punt de vista de planimetria, edificat, elements a protegir, compliment d'activitats etc ...
Evitar realitzar una revisió express, a la carta i puntual que no resolgui la problemàtica existent que si ha de solucionar una revisió global, que tingui molt en compte els drets adquirits en aquests últims anys que ens eviti problemes jurídics posteriors.

2.-Crear una partida pressupostària, sense més dilació per començar a treballar tots els aspectes necessaris en totes les seves vessants (tècnica, jurídica, publicitària, promoció etc ...) per a la posada en marxa del nou Polígon Industrial de les Soterranya. No s'ha de retardar més, crear una comissió de seguiment del projecte en global, amb representativitat de tot l'arc polític, jurídic, tècnic etc ... per posar-lo en marxa, estudiant totes les seves possibilitats (subvencions, execució per fases, execució mixta amb iniciativa privada etc ..). És sense cap dubte, un dels futurs econòmics importants de la nostra ciutat i no hem desaprofitar.

3 .- Crear una partida pressupostària, perquè després d'acabades les obres, posar en marxa, el "Centre Especial d'ocupació Pou de Mangrano", dotant-lo d'aquells elements necessaris per dur a terme la iniciació de l'activitat pel que va ser creat que no és altra que donar oportunitat laboral a les persones discapacitades.







BLOC 2 .- ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL:

4 .- Crear una partida pressupostària per adoptar la gestió integral del servei municipal de recaptació, ara en mans de la Diputació, amb el consegüent estalvi de gairebé 600.000 euros anuals. Estem en el moment idoni per rescatar aquest Servei restructurando els serveis administratius municipals.

5 .- Crear una partida pressupostària per a la creació d'un servei ON LINE (Telèfon 900 i / o internet) pràctic i àgil, per donar-li les màximes possibilitats al ciutadà de posar-se en contacte amb l'administració municipal per a la solució dels seus problemes i reparacions ràpides que afectin el seu carrer, veïnat etc ... (Trampes soltes, bombetes foses, problemes de seguretat / avís policia, clots,, etc ...)

BLOC 3 .- CULTURA I TURISME:

6 .- Tenir partida suficient per intensificar i consolidar la promoció turística de la nostra ciutat en totes les seves vessants, Platges, Cales, clima, gastronomia, monuments i paratges existents etc ..., amb menció especial del nostre Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí , no rebaixant el nivell d'exigència i qualitat que al seu dia es va concretar i així s'ha treballat i col · laborat des d'aleshores amb els millors cuiners nacionals per oferir un producte gastronòmic de qualitat. Perdre tot el treball realitzat fins avui en aprofundir i consolidar Vinaròs com una destinació gastronòmic de qualitat i confondre-ho amb una oferta gastronòmica "econòmica i popular" perdria la potenciació en què s'ha treballat tan intensament.
En aquests temps de crisi que corren actualment, ens hem de acurar i buscar fórmules imaginatives que puguem estalviar en el cost de les nostres promocions sense baixar la qualitat i exigència de la nostra oferta gastronòmica.

7 .- Crear una partida pressupostària per a la creació de dues agències de lectures ubicades en edificis municipals fora del servei de la Biblioteca central del C / Pilar, descongestionant i apropant més al ciutadà dels diferents barris dels extrems de la nostra ciutat, donant-los cobertura en aquest servei.

BLOC 4 .- SERVEIS SOCIALS I ESPORTS:


8 .- Crear una partida pressupostària per a la creació d'horts comunitaris per a gent gran i / aturats, condicionant petites parcel · les dotant-les d'aigua i petit magatzem per eines pot sembrar, cuidar i recollir verdures i / o fruiters. Creiem que un lloc ideal seria la finca anomenada "carrer major", sense perjudici de trobar una altra ubicació més idònia.
També es podria estudiar que una part d'aquesta "producció" fora realitzada i acurada per persones amb problemes de marginalitat i / o possibilitat d'exclusió social augmentant l'autoestima i la seva autovaloració.



9 .- Vinaròs sempre ha estat una ciutat amb molta pràctica esportiva, hi ha moltes entitats i persones que practiquen algun tipus d'esport, per tant considerem de vital importància que malgrat l'estat actual de crisi, es creu o mantingui una partida pressupostària que augmentin en el possible o, com a mínim, mantinguin les dotacions de subvencions a entitats, associacions i esportistes locals.

En principi, aquestes són les nostres nou propostes concretes i explicades per als pressupostos municipals del 2012.

Agrair a endavant la disponibilitat de la Regidoria d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Vinaròs a que puguem proposar nostres punts i projectes, esperant que no caiguin en un sac trencat, i que no sigui només de cara a la galeria sinó en un afany de col · laboració i treball a l'unisono, més en temps de crisi com els actuals.

Aprofitem l'ocasió per reincidir en la nostra disponibilitat per treballar per i per Vinaròs, lluitar colze a colze amb l'equip de govern i amb la resta de l'oposició, pels interessos de la nostra ciutat, d'aquesta manera ens tindran sempre a la seva disposició, no eludint per això, la nostra tasca actual d'oposició i fiscalització que òbviament, també la portarem a terme, amb el màxim rigor i exigència.

 
Vinaròs, a 16 novembre 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario