miércoles, 9 de marzo de 2011

PROJECTE DE LECTURA " EL BANC DEL MARQUÉS"

L'any 1928 amb la remodelació del passeig marítim s' inaugurava un banc biblioteca de caire popular que volia apropar la lectura als vinarossencs i vinarossenques. Les baldes, del conegut popularment com el banc del Marqués, (ja que va ser costejat pel Marqués de Benicarlo), es plenaven de llibres aportats per entitats i particulars per tal d'afavorir l'intercavi lliure de la lectura.



Amb aquest mateix esperit naix aquest projecte d'animació a la lectura, que s'inscriu dintre del projecte global d'àmbit mundial bookcrossing. Per iniciar el projecte la Regidoria de Cultura alliberarà un total de 35 llibres en llengua castellana i valenciana. Els llibres seràn alliberats tant a la vía pública com en alguns locals comercials del centre de la ciutat.



El bookcrossing, moviment en el que s' inscriu aquest projecte, és un club de lectura global, sense límits geogràfics. L'alliberació d'exemplars es totalment gratuïta i persegueix convertir el mon sencer en una biblioteca.Tots i cadascun dels llibres alliberats està registrat amb un nombre de identificació BookCrossing que apareix a l'etiqueta que es troba a l'interior de l'obra així com a la bossa que el conté. Aquest nombre ens permetrà resseguir la localització del llibre una vegada sigue alliberat. Introduint aquest identificatiu a la pàgina web del moviment bookcrossing, podrem saber en quina ciutat es troba el llibre, i l'opinió dels lectors del mateix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario