miércoles, 8 de junio de 2011

BIBLIOPLATJA’2011

Enguany, la Biblioteca vora la mar funciona des del mes d’abril i té previst la clausura el 30 de setembre. Ara per ara ofereix un horari d’atenció al públic de 5 hores diàries i tanca en dilluns, serà als mesos de juliol i agost quan aquest servei no tancarà cap dia i oferirà tota una programació d’activitats d’oci i cultura.

A dia d'avui, les dades d’usuaris recollides fins ara són prou acceptables tenint en compte factors com l’escàs turisme en aquestes dates i que els nens no gaudien de vesprades lliures. Així doncs, en aquestes 5 setmanes han passat per la Biblioplatja 152 persones en abril i 442 en el mes de maig. El 70 % d’ells són adults, més homes que dones, i un 30 % de xiquets, més noies que nois. Les majors afluències d’usuaris s’han concentrat en divendres, dissabte i diumenge i òbvi és afirmar que la gran majoria d’usuaris que han hagut són ciutadans de Vinaròs, a excepció de la Setmana de Pasqüa. Aquestes visites han segut sobretot per la consulta de premsa diària i de les publicacions periòdiques, per consulta en sala de contes infantils i, finalment, per la recerca d’informació sobre el servei, el seu funcionament i les activitats.



Respecte a la programació d’activitats de foment de la lectura i dinamització del servei per als mesos de juliol i agost, proposem 40 activitats dirigides per proveïdors professionals, al mateix temps i a l’igual que en anys anteriors, dos monitors d’educació infantil i /o plàstica desenvoluparan diàriament diversos tallers.



Cada dimarts al matí tindrà lloc un taller de lectura per adults, taller monogràfic sobre l’obra el Mito de la Diosa de les autores Anne Baring y Jules Cashford. És un apropament a la història, als orígens de la cultura Mediterrània a través de la imatge del principi femení.



Els dimarts a les 18.00 h de la vesprada es realitzaran tallers per a xiquets de 4 a 12 anys. N’hi han 2 de gastronomia, 2 de construcció de titelles amb materials reciclats, 1 de treballar fusta i 3 d’animació artística, de xapes, d’aquarel·la i de tattoos. 



Totes les vesprades dels dimecres hi han programades sessions de taller d’anglès per als nens de 4 a 12 anys. Com tots sabeu, aquesta iniciativa l’any passat tingué molt d’èxit, l’hem continuada durant l’hivern i ara l’estiu la tornem a oferir. És tracta, ni més ni menys, que posar en contacte als xiquets amb l’anglès, es donen algunes nocions de gramàtica, de vocabulari i lèxic, es canta en anglès i també es juga amb l’idioma.



El dijous són els dies dedicats a l’art de contar contes. Hi han programades 16 sessions de contes, 8 per a adults i 8 per a xiquets. Recordem que a les 18.00 h de la vesprada és la sessió de nens i a les 22.30 h el conte per adults té lloc a la plataforma de fusta. Les narracions seran folklòriques, tradicionals i/o literàries.

No hay comentarios:

Publicar un comentario