martes, 30 de noviembre de 2010

"LES IAIES CONTEN "

Aquesta activitat, amb aquest nom intenta jugar amb el doble significat de les paraules, es a dir, les iaes conten, en el significat de contar i narrar contes, i en l'altra accepció la importància que tenen les iaes avui en dia tant per la biblioteca municipal en particular com per a la societat en general.

Per a l'any 2010, l'activitat de contacontes per als xiquets i xiquetes de 4 a 7 anys ha adquirit una dimensió especial i diferent, ja que inclou les iaes com a contadores de contes d'històries.D'aquesta manera s'amplien els valors que ens trasmeten els contes incloent:

-La recuperació de la tradició oral familiar i local.
-L'intercanvi intergeneracional.

-El reconeixement dels iaos i iaes com a referents en els valors dels coneixements i sabiesa.

Amb la recuperació de la tradició oral s'intenta narrar aquells contes tradicionals i aquelles històries que formen part de la nostra tradició oral local i recuperar antigues històries perdudes en el bagul dels records.

L'intercanvi intergeneracional tracta d'apropar dos generacions ben diferenciades i separades en el temps, però a la vegada unides per una mateixa afició: els contes.

2 comentarios:

  1. ¿No hay voluntarios IAOS?
    Por la época en que han vivido la mayoría tendrán más aventuras y vivencias personales que contar que simples cuentos. Y si son antiguos marineros, ya no te digo....

    ResponderEliminar
  2. M'agra molt el comentari del " anònim " estic d'acord.

    A part felicito a la Regidoria de cultura per aquesta iniciativa que em sembla fascinant i interessant. Continuem amb ella.

    ResponderEliminar