miércoles, 2 de febrero de 2011

VISCA SAN SEBASTIÀ , VISCA VINARÒS

Aquest passat diumenge, 23 de gener van concloure els actes commemoratius del 400 aniversari de l'arribada de la Reliquia de Sant Sebastià a la nostra ciutat i tots nosaltres volem felicitar a tota la ciutadania per la seua gran participació i pel civisme que han mostrat en tots els actes. Cadascú des de el seu propi i lliure sentiment (religiós,social, cívic), però tots amb la mateixa fi, honrar al nostre Patró, que és una part de la nostra identitat i de la nostra història com a poble.

En les nostres retines i memòria resten per a sempre moments màgics, únics i irrepetibles com: la fundició de les campanes, la pujada i col.locació d'aquestes en el Campanar, l'arribada de la reliquia al Port i el seu pas per els carrers plens de gent volen participar, la música i la posada en escena, el relat “dels miracles” de Sant Sebastià, l'inmens Camí de Foc des de Vinaròs fins a l'Ermita, l'ornament dels carrers i de les façanes de tota la ciutat, les processons per els carrers i barris durant tota la setmana, la baixada de la imatge del “Morenet”, actes litúrgics, concerts, teatre, exposicions, conferències..........

Tots nosaltres, volem donar les gràcies a totes i a tots aquests ciutadans anònims de la nostra ciutat que amb la seua implicació en tots els actes que es van programar, han fet possible un Centenari mereixedor de tota lloança i d'orgull amb el que ens congratulem. HEM FET POBLE. SOM POBLE.


Per últim ens agradaria plantejar una reflexió i una pregunta: Què no serem capaços de portar endavant quan aglutinem els nostres esforços i la nostra obstinació? Hem deixat de costat les creences religioses, polítiques i culturals i hem remat tots junts cap al mateix port, el centenari.A partir d'aqui tenim que plantejar-nos que som capaços, TOTS, de qualsevol repte tenint com a únic fi i benefici el nostre poble.

Si algú tenia qualsevol dubte, tenim una identitat, una tradició, una història que ens aglutina i ens unifica en un sols camí, amb una única adreça: VINARÒS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario