lunes, 31 de enero de 2011

VALORACIÓ DEL SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTECA (2010)

L'any 2009, quan arreplegarem les dades, ens vam trobar que que eren molt elevades en participació i visites a la Biblioteca Municipal. Creiem que eren xifres, no impossible, però sí un tant difícils de superar, així doncs l'any 2010 per a nosaltres suposava un repte superar eixe llistó. El què sí teníem clar era que voliem mantenir més o menys eixos nivells. Per aquest motiu, tot l'any 2010 ve marcat per un intens treball orientat a millorar i maximitzar les activitats i el funcionament del servei, al temps que es va ampliar la campanya de foment a la lectura amb noves activitats.

En quan al nombre d'usuaris, 64.881 persones varen fer ús d'algun servei que s'ofereixen a la Biblioteca Municipal. Estem parlant d'un 11% més de visites que la'any anterior. Això fa que parlem d'una mitja diària sempre superior a 230 usuaris. Segueix la tònica dels anys anteriors d'una major concentració d'usuaris des de la tardor fins a la primavera,al voltant dels 5.500 usuaris mensuals.

Respecte a la GESTIÓ BIBLIOTECÀRIA DE PRÈSTECS A DOMICILI, tenim que al llarg de tot l'any 2010, s'ha efectuat 21.616 prèstecs. Xifra que reflecteix un petit increment de 373 prèstecs més que l'any anterior. Però el que cal assenyalar, és que en comparació al l'any 2009 s'han incrementat els prèstecs de llibres i documents electrònics, aquest últims corresponen a prèstecs de CD-ROM's d'ensenyament de llengües tant per a adults com per a xiquets i josc educatius per a nens.

En quan al servei de PRÈSTEC INTERBIBLÑIOTECARI, les peticions rebudes hans segut totes de monografies, a excepció d'una peticiò d'un article. Hem atès 51 peticio rebuda d'altres biblioteques al nostre fons documental, xifra igual que la del 2009, en canvi s'han gestionat 150 comandes de socis per a dur materials bibliogràfics d'altres biblioteques valencianes, quantitat inferior a la del 2009. Aquesta diferència indica una major diversitat i riquesa del nostre fons amb lo qual és menys necessari recórrer a a ltres biblioteques.

Respecte al SOCIS, al llarg del 2010 s'han donat d'alta 1.111 nous socis. En total, tenim que a 31 de desembre el mombre total d'usuaris de la Biblioteca Municipal és de 5.728 usuaris inscrits.

Respecte al FONS DOCUMENTAL, la Biblioteca Municipal està formada per un total de 26.347 obres. Al llarg de l'any 2010, s'han introduït un 86% de llibres i un 14% de materials audiovisuals.Un 43% de les noves incorporacions que han enriquit el fons i han enfortit la col.lecció bibliogràfica procedeixen de donacions, front al 57% que corresponen a compres.

En quan a ACTIVITATS DE FOMENT I DINAMITZACIÓ DE LA LECTURA I BIBLIOTEQUES, s'han dut a terme 299 esdeveniments, xifra que supera a les 204 de l'any anterior.

En conjunt, totes les activitats han gaudit d'un bon grau de participació i acceptació, la qual cosa fa que la Biblioteca Municipal destaque pel seu dinamisme i el seu treball.

A dia d'avui, la Biblioteca Municipal de Vinaròs, s'ha convertit en un focus de gestió cultural a través no momés del servei de prèstecs interbibliotecaris, sino també per mitjà de les activitats artístiques i literàries dutes a terme en ella i que, en major o menor mesura, enriqueixen el bagatge intel.lectual dels què participen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario