domingo, 16 de enero de 2011

VINARÒS APROPA LA INFORMÀTICA A LES PERSONES DISCAPACITADES

La Biblioteca Pública Municipal de Vinaròs, participa aquest any en el programa de la Unió Europea PROGRAMA TIC- TAC en la Comunitat Valenciana, en virtut del Conveni bilateral de col.laboració subscrit entre Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport, i confinanciat pel fons FEDER.

El pròposit del projecte es fer possible la plena integració de persones amb discapacitat a l'accés de la Societat de la Informació i la Comunicació. L'actuació consisteix en la instal.lació d'ordinadors adaptats per a les persones amb discapacitats visuals, auditives, cognitives o motrius, per a què puguen accedir a Internet.

A la Biblioteca Municipal de Vinaròs, se li ha adjudicat, 4 miniportàtils per a prèstec amb lector de DNI-e , un punt d'accés adaptat per a persones amb discapacitat, a més a més, del hardware i software per a facilitat l'accés alternatiu a l'ordinador, el manteniment durant 5 anys i la capacitació dels responsables de la biblioteca en l'ús adequat d'aquests equips amb sessions formatives. Al desembre del 2014,data final de vigència del conveni marc, els equips es transferiran a l'Ajuntament de Vinaròs.

Amb aquest nou equipament, donarem la possiblitat de facilitar als ciutadans l'accés de forma electrònica als procediments públics i especialment a aquells col.lectius amb distintes discapacitats físiques i sensorials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario