lunes, 24 de enero de 2011

PROGRAMCIÓ DEL SERVEI DE BIBLIOTECA MUNICIPAL 2011

Enguany per als primers 5 mesos de l’any us proposem una agenda d’activitats relacionades amb el foment de la lectura un tant apretada. En concret, són al voltant de 40 actuacions relacionades amb el món de la literatura i els llibres les què tindran lloc en aquests proper mesos. Tenim:

1.- Bebeteca. Aquest any els més menuts gaudiran de dos tipus d’activitats, per un costat, el clàssic i molt sol·licitat de “tallers de contes i bolquers”. Activitat en la qual es posa en contacte al més menuts i als pares amb la literatura dels infants. I per un altre costat, un “taller de cançons per a bebès”.

2.- Tallers didàctics per a xiquets de 4 a 12 anys orientats a potenciar les habilitats i la recerca d’informació. En aquest primer moment podrem participar en:

tallers lingüístics. Continua col·laborant amb nosaltres l’Acadèmia Kids&Us per a dur a terme el taller d’aprenentatge d’anglés. A l’igual que en aquestes últimes sessions, l’activitat està dividida en 2 grups, un per a xiquets fins a 3 anys i l’altre per a els més majors. Seguiran tenint lloc en dissabte al matí i hi han programades 8 sessions.

2 tallers de reciclatge. Els xiquets aprendran a reaprofitar materials desusats a casa per a elaborar accessoris de carnestoltes i també articles de decoració com per exemple lletres artístiques.

Al mes de d’abril, de nou el Restaurant Bergantin impartirà un taller de gastronomia.

Finalment, al mes de maig, un nou taller de modelisme tindrà lloc. Aquest cop els xiquets realitzaran mobiliari d’una llar, com per exemple cadires, taules, etc. Està dirigit per a xiquets de 7 a 12 anys. Són dos sessions.

Tots els tallers didàctics segueixen tenint lloc en dissabtes al matí i tots requereixen ser soci de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana i preinscripció.

3.- Narració oral per a xiquets. Continuen les iaies conten per als nens de 4 a 6 anys. Enguany, la inestimable ajuda ve de la ma de Tere Bengoechea, Carmen Buj, Pilar Prats i Magdalena Rubio. Elles seran les narradores que faran que els menuts gaudeisquen dels contes més populars. Comencen al febrer i hi hauran 4 sessions, sempre en dilluns, una cada mes.

Per un altre costat narradors professionals com Valentí Pinyot, Contes per al Nou Mil·leni, Rosabel Cano Llorens i Sènia Activitats Educatives interpretaran adaptacions de contes del món per a xiquets de 4 a 12 anys. Hi han programades 4 sessions i seran en dissabte al matí.

4.- Tertúlies literàries. Per ara ja estan confirmades la presència de l’escriptora i periodista Alicia Coscollano, Joaquin Simó i Juan B. Simó Castillo per a que ens parlen dels seus llibres i compartir opinions.

5.- Premi literari. Amb la intenció de fomentar l’ús del valencià i potenciar la creació literària sobre els mesos de març-abril convocarem el IV concurs de literatura en valencià per a xiquets de 7 a 12 anys.

6.- Presentacions de llibres. Aquest mes de gener ens visitarà Armando Vericat Climent per a presentar-nos La vall del miracle editat per Cossetània. La novel·la ha sigut guardonada amb el XXVII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. Al mes de febrer, Carles Cortés ens presentarà la seua última obra Sara, la dona sense atributs editat per Bromera i guardonada amb el Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albadia. Al mes de març, el professor del departament de política econòmica de la Universitat de Barcelona Germà Bel i Queralt presentarà l’assaig polític-econòmic España, capital París editat per Destino. I finalment, al mes de maig, Coia Valls donarà a conèixer la seua última obra La princesa de Jade editat per Columna. Aquesta obra esta guardonada amb el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2010.

7.- Visites guiades. Recordem que la campanya de visites a les instal·lacions de la Biblioteca per a conèixer el seu funcionament ja està oberta. Tot col·lectiu interessat en sol·licitar aquest servei pot demanar-ho directament adreçant-se a la Biblioteca.

8.- Clubs de lectura. Segueixen els clubs de lectura de la Llibreria Obreda i el de novel·la històrica dirigit per Xavier Palomo que ara versa sobre els romans.

9.- Fira del llibre. Enguany la data per a commemorar el dia del llibre serà el diumenge 17 d’abril. Com ja venim gaudim aquests últims anys intentarem que aquesta cita cultural siga molt diversa, amb molts de participants i amb un bon nombre d’activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario