martes, 4 de enero de 2011

VALORACIÓ DE LA BIBLIOPLATJA 2010

Les xifres que hem recollit aquel any són altament satisfactòries, són dades que ens han sorprés gratament i que marquen el camí en el que hem de treballar.


S'han recollit diàriament dades de participants a activitats, d'usuaris, de prèstecs, etc.Totes elles han sigut contrastades per a poder fer una valoració lo més propera a la realitat. Podem dir que en aquestos quatre mesos han passat per la biblioteca de la mar al voltant de 9000 persones, els mesos de més afluència de visitants han estat els mesos de juliol i agost, encara així les dades recollides en juny i setembre són molt positives.

Per sexe i grups d'edat, un 75% de les visites són usuaris majors de 14 anys i un 25% són xiquets.
Aquest últim percentatge s'incrementa en els mesos de juliol i agost donat que és en aquests mesos on es concentren les activitats per las nens. Però hem constatat una major afluència d'adults respecte a l'any passat, fet que s'explica per una major acceptació instal.lacions, per més varietat de premsa diària i per la disponibilitat de material bibliogràfic per a prestar.

També són sorprenents els resultatsdel mòdul de circulació de la biblioplatja, perquè al llarg de l'estiu s'han realitzat 311 prèstecs, xifra que no és comparable amb la dels 30 prèstecs de l'any passat. En material bibliogràfic, han predominat els prèstecs en llengua castellana, tònica comprensible pel gran nombre de turistes de parla castellana que visiten Vinaròs i que han sigut assidus a la biblioplatja.

Tanmateix, els nombres de nous socis recollits a al Biblioplatja puguen a 207, el 55% són carnés d'adult i el 44% són xiquets.

Respecte a la programació d'activitats de foment i dinamització de l'hàbit lector, als mesos de juliol i agost, diàriament dos monitors han dut a terme tallers de plàstica, manualitats, lectura, periodisme, etc. per a xiquets amb grups de treball de 10/15 nens. Els adults, enguany, han treballat la poesia i el teatre, el resultat fou un recital poètic nocturn. De les activitats programades des de el Servei Municipal de la Biblioteca, han tingut totes ells una gran afluència. La mitjana de participació balla entre 35/40 participants, i els tallers que més interés han despertat són el de gastronomia, el d'anglés, papiroflèxia i astronomia; també les campanyes de narració oral tant de xiquets com d'adults han tingut un alt grau d'assistència.

Davant d'aquestes xifres, les nostres expectatives queden complides i a dia d'avui podem afirmar que la biblioplatja està ja consolidada com un espai recreatiu, cultural i d'informació.Estem convençuts que l'impuls i el reclam que ha provocat l'increment en l'ús de la biblioplatja, ha sigut sense cap dubte les noves instal.lacions de les que hem gaudit juntament amb les millores de fons d'equipament.En aquest sentit, al llarg de tot l'estiu s'han recollit suggeriments i felicitacions dels usuaris cap al servei de biblioplatja.Quasi tots concideixen en la millora de les instal.lacions, en el bon tracte donat pel personal del servei i en la bona programació per a xiquets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario