jueves, 7 de abril de 2011

FONS BIBLIOGRÀFIC DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

Fa 4 anys el servei municipal de Biblioteca comptava amb un fons d’aproximadament uns 19.000 registres bibliogràfics. Era un repte per a nosaltres poder aplegar a xifres que superaren els 30.000 per a poder oferir a cadascun dels habitants de la nostra ciutat, almenys, 1 material bibliogràfic. Ha passat molt de temps, i avui podem dir que, a dia d’avui, el número de registre que s’està assignant als nous materials que s’incorporen a la Biblioteca Municipal és el 34.233. És un volum ja important i que va creixent dia a dia gràcies a les diferents víes d’aportació a la Biblioteca. Sense cap tipus de dubte el principal augment del fons es produeix per la compra de bibliografia a partir de la partida pressupostària assignada anualment. L’altra vessant important d’enriquiment bibliogràfic, al voltant d’un 40%, corresponen a les múltiples donacions efectuades pel propi ciutadà, que cada dia són més freqüents i de major qualitat i les realitzades per diverses institucions públiques i/o privades.

En un curt temps, tenim previst incrementar l’esmentat volum amb la total incorporació dels fons Ramos-Salvador. Recordem que era una donació voluminosa d’aproximadament 3.000 volums, i que a dia d’ara, resten per introduir-se 2.000.

El total informatitzat dels fons correspon en un 83% a llibres, 1% a publicacions periòdiques, 9% d’audiovisuals, 4% a material sonor i 3% documents electrònics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario