lunes, 11 de abril de 2011

PROGRAMA TIC-TAC

Com tots sabeu la Biblioteca Municipal participa en un dels programes operatius de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (fons FEDER 2007/2013), denominat PROGRAMA TIC-TAC en la Comunitat Valenciana. L’esmentat projecte pretén millorar l’accessibilitat d’aquells centres on els ciutadans acudeixen de manera habitual per accedir a Internet, per a rebre informació, per a realitzar tràmits amb Administracions Públiques, etc., i especialment l’accessibilitat d’aquells col·lectius amb distintes discapacitats físiques o sensorials.


Recordem que atenent el Conveni bilateral de col·laboració subscrit entre Red.es i la Conselleria de Cultura i Esport, i cofinanciat pels fons FEDER 2007/2013, per al desenvolupament del Programa TIC-TAC a les nostres terres, es va dotar al servei de Biblioteca de:

4 miniportàtils per a préstec amb lector de DNI-e amb l'objectiu de facilitar als ciutadans l’accés de forma electrònica als procediments públics

2 punts d’accés adaptats per a persones amb discapacitat. Es tracta d’ordinadors adaptats per a que les persones amb discapacitats visuals, auditives, cognitives o motrius. Aquests kits van dotats d’un teclat simplificat amb tecles grans, ratolí d’ordinador amb bola gegant adaptat, commutador tipus ratolí, ratolí per al mentó, ratolí tipus joystick, sistema de suport i colocació de tipus braç i pantalla tàctil

software per a facilitar l’accés alternatiu a l’ordinador

el manteniment de l’equip durant el primer any per part de l’empresa Red.es i els següents 4 anys per part de la Generalitat Valenciana fins que al desembre del 2014 els equips es transferiran als ajuntaments beneficiaris.

i finalment, la capacitació dels responsables de la biblioteca en l’ús adequat d’aquests equips amb sessions formatives que estan previstes per a la propera setmana.

Estem segurs que amb aquest projecte possibilitarem la plena integració de persones amb discapacitat a l’accés de la Societat de la Informació i la Comunicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario